Potřebuješ vděčnost? Pořiď si psa!

Toto je jen malý dodatek k předchozímu “krotitelskému” článku.

Po zveřejnění článku jsem se při různých setkáních i telefonátech od pěkné řádky čtenářů dozvěděl spoustu zajímavých informací o jejich psech a kočkách. Nejvíc se mi vryla do paměti debata během přestávky uprostřed instruktáže “Cíle a cesty k nim”, při které tři z účastníků vyprávěli, jak docílit, aby člověk stál v “rodinné smečce” na vyšším stupínku hierarchie než pes.

To, co stojí v nadpisu tohoto článku, jsem před mnoha lety dostal od zkušeného člověka jako manažerskou radu. Mnohokrát mi pomohla, ale jindy jsem byl svědkem toho, že vděční dovedou být i lidé. Chci k takovým také patřit a jako výraz vděčnosti všem čtenářům ANIMA Forbíny, kteří mě obohatili o pohled do života psů a koček, zde umisťuji tento odkaz:

pejsek

Kliknete-li na něj, mělo by se otevřít okno s obrázkem pejska. Zkuste mu pomocí myši podat kost, nebo mu ji umístit nad hlavu. Míček mu také můžete podat, nebo mrštit do dálky a nechat ho aportovat. Ale hlavně ho zkuste podrbat poklepáním myší na hlavu nebo na tělo. Různá podrbání vyvolají různou reakci. Rozhodně se ho aspoň naučte přimět, aby si sednul. Věřím, že zkušení majitelé psů dokáží úplné divy a možná se k této náhražce psa občas uchýlí, když okolí bude příliš nevděčné.

Po uzavření okna se vrátíte na tuto stránku.

Může se stát, že nemáte v počítači instalované ty správné věci a nebude to fungovat. Popravdě řečeno, zase o tolik toho nepřijdete. Připravujeme důležitější články.

Zpět na úvodní stránku

Comments are closed.