Jak se naučíte snášet zlatá vejce

Představte si to. Snášet zlatá vejce.

To bohatství!

Ta ostuda!

Kdyby tak bylo možné vejce snášet někde v ústraní za křovím a pak je stejně nenápadně zpeněžit. Ale co, proč se upejpat, lidi si zvyknou a nejvýš budou závidět.

Než se tedy do snášení zlatých vajec pustíme, pěkně prosím - pokud se to naučíte, nepřipusťte tu chybu, o které se tolikrát vyprávělo a psalo - zabili husu, která snášela zlatá vejce, umořili hladem slepici zlatonosnici.

Je skutečně neuvěřitelné, že se vždycky najde někdo, kdo nevhodně zatouží po pečínce, nebo začne snižovat náklady a šetřit na krmení, případně nutit slepici, aby zvýšila výnosy (přesněji - snůšku) až ji strhá.
Tak tedy pozor! Až budete snášet zlatá vejce, nezapomeňte na dostatečný spánek, pořádné jídlo, na dostatek pohybu. A všímat si v jaké společnosti se pohybujete.

A teď už k věci.

Možná máte jasno, jaké zlato z Vás vychází nebo může vycházet a odkud vychází. Možná v tom úplně jasno nemáte. V každém případě se tomu plánujeme věnovat příště.

Dnes jenom k úplnému základu. Nemůžete se stát zdrojem zlata pro sebe a lidi kolem, jestliže si nezařídíte pravidelné přemýšlení o tom, co děláte.

Bez takového přemýšlení samozřejmě můžete loupit nebo přerozdělovat cizí zlato ale teď mluvíme o zlatě, které pochází z Vás.

Nechystáme se hlásat místy trochu podivné názory o přínosu přemýšlení ze starého bestselleru Napolena Hilla “Think and Become Rich.” Máme na mysli velmi jednoduché a praktické zkušenosti:

  • Člověk se nejlépe učí při práci. Ne tím, že něco dělá, ale že si najde chvilky přemýšlet o tom, co dělá. Jsou lidé, kteří pracují jak mourovatí a nenaučí se nic.
  • Nikdo nemůže dlouhodobě vydávat zlato a duševně hladovět.

Nutné podmínky jsou: pravidelnost a kvalita. Kdo je nedodrží, skončí u konstatování, že mu ten den, týden, měsíc, … zase nějak rychle utekl a celou dobu mu vládla rutina.

Ale času je málo a v každodenním provozu obvykle chybí i chuť. Tady Vám pomohou ANIMA Instrukáže a E-kurzy - jsou připravovány tak, aby zabíraly co nejméně času, byly dostatečně pestré a stimulovaly přemýšlení z důležitých ale zanedbávaných úhlů pohledu.

I teď v letních měsících jsme tvrdě pracovali (mnohem, mnohem víc než Poslanecká sněmovna) a připravili jsme spoustu novinek. Tady je pár hesel:

  • nový e-kurz “Typy organizací”,
  • švédský stůl pro majitele stříbrných permanentek,
  • program “Angličtina kvete v každém věku”,
  • kumulovaný Účastnický poklad
  • atd., atd.

Podívejte se, prosím, na stránky ANIMA E-kurzy a ANIMA Instruktáže. Odkazy na ně najdete v navigační liště vpravo nahoře.

Příště se tedy budeme věnovat tomu, jaké zlato v sobě máte a kde je uloženo. Budeme se zabývat hrudí manažerů a manažerek.

Zpět na úvodní stránku

počet odpovědí: 3 na “Jak se naučíte snášet zlatá vejce”

  1. JanI říká:

    To je pěkné, jsem teď zavalen restruktualizací Adastry, ale snad se to zlepší a budu mít víc času stimulovat své myšlení u vašeho švédského stolu :-) Zdravím Honza Červinka

  2. michal říká:

    Samozřejmě nechci mluvit do toho, co si kdo u švédského stolu naloží, ale v období restrukturalizace firmy bych doporučoval začít e-kurzem Typy organizací. MCh

  3. Roman říká:

    Díky za podnět - přemýšlet je třeba a zapadnutí do rutiny je to nejhorší, ale hlavně absolutně nezábavné. A jak říká můj známý: “Hele, já už nemám čas dělat věci, které mě nebaví” :-) .

Pošlete odpověď