Přijďte na jiné myšlenky než ty finanční a prasečí

smajlici_napady.png

Zveme Vás na výpravu do oázy, kde se můžete pobavit a přijít na jiné myšlenky než jsou ty nepříjemné, které na nás teď ze všech stran dotírají. Pohrajete si a můžete si při tom vylepšit myšlenkovou kondici.

Kolik to bude stát?  Nic - je to zadarmo.

Co je to za oázu? To se dozvíte v tomto článku.

Překročit demarkační linii?

Umíte hrát šachy? Proč ano? Proč ne? Většinou je to dáno náhodou. S kým člověk vyrůstal, s kým chodil do školy. Mám pocit, že tak do 15 let je rozhodnuto. Buďto člověk šachy neumí, nebo umí. Když umí, většinou dodá, jak moc umí. Ale demarkační linie je stanovena. Kdo to umí, už to nikdy úplně nazapomene, kdo to neumí, zpravidla už se to v dospělosti nenaučí. A většinou se nezdá, že by mu to vadilo.

Avšak asi tak před pěti lety mi hned několik manažerů řeklo, že by se šachy docela rádi naučili - jenom na to najít čas.

Co je to tehdy popadlo?

Manažerské velmistrovství

Přibližně před šesti lety jsme s šachovým velmistrem Ing. Janem Votavou připravili instruktáž “Cesta k manažerskému velmistrovství”. Zúčastnilo se jí postupně několik desítek manažerů. To, co se během ní odehrávalo, prokázalo podle mého názoru velmi přesvědčivě,  že umění hrát šachy skutečně posiluje manažerské schopnosti. Je pouze třeba obojí propojit - zkušenosti získané nad šachovnicí s “partiemi”, které manažeři rozehrávají na svých pracovištích.

A právě tehdy několik přátel a příznivců, kteří absolvovali jiné naše instruktáže, zpovzdálí sledovalo ohlasy na “Cestu k manažerskému velmistrovství”. Ptali se: “A co my, co šachy neumíme?”

Jestliže i Vy patříte k těm, kdo by se rádi vypravili na druhou stranu demarkační čáry a těžili z neuvěřitelného bohatství nápadů ukrytých v šachových partiiích, máte možnost.  Můžete se připojit ke speciálnímu kurzu, který má formu karavany a odstartuje v polovině května. Chcete-li být při tom, podívejte se hned teď na speciální stránky, které jsme založili pro období, kdy bude karavana na cestě - klikněte zde.

Jak vypadá oáza, do které Vás karavana zavede?

Zápasit nebo regenerovat?

Můžete si vybrat. Aktivně si čas od času zahrát, jako ti dva urození pánové v paláci Voss na obraze Johanna Erdmanna Hummela,

johann_erdmann_hummel_schachpartie.jpg

nebo se spokojit s kibicováním jako ti urození pánové kolem nich (dnes si člověk může dopřát hru i kibicování také na internetu).

Anebo to můžete dělat jako velký detektiv Phil Marlowe. Zlosynové i policajti ho mlátili pěstí do břicha, do hlavy ho třískali vším, co jim přišlo pod ruku. Marlowe se pak nějak dostal domů, přehrál si šachovou partii a byl zase jako rybička. On na to měl knížky, Vy si můžete vybrat z několika milionů partií, které bezplatně najdete na internetu. Partie staré několik staletí nebo jen pár dní.

Vyrazíme?

Dojděte se podívat na již zmíněné speciální stránky. Tam se dozvíte, jakými zákony se bude karavana řídit a jaký jednořádkový e-mail je třeba hned teď poslat, chcete-li být do karavany zařazeni.

Po dobu putování karavany se na ty stránky můžete dostat i odsud z ANIMA Forbíny. Stačí, když na úvodní stránce kliknete v seznamu spřízněných stránek (je v pravé liště skoro dole)  na řádek “KARAVANA”.

Dodatečná informace

Karavana se vydala na cestu 17. května. Nechává však po sobě dostatečně zřetelnou stopu, takže je možné ji dostihnout. Potřebné informace se dozvíte, když kliknete zde.
Zpět na úvodní stránku

Jedna odpověď na “Přijďte na jiné myšlenky než ty finanční a prasečí”

  1. Gabriela Andrejkova říká:

    Dobry den,
    davam sice dohromady karavanu, ale ak sa nepodari, tak by som sa chcela do nejakej karavany priclenit. Toto som nenasla osetrene.

    S pozdravom
    GA

Pošlete odpověď