Mějte se dobře!

ANIMA Forbína končí. Proč - to se dozvíte v tomto článku.

Na ANIMA Forbíně se až do této chvíle objevilo 171 článků. Už to začínalo být vidět na rychlosti, s jakou se blog otevíral. Začínal být poněkud líný. Na začátku tohoto roku jsem si předsevzal, že s tím budu muset něco udělat. Nejlépe během prázdnin. Co s tím opravdu udělám - dokonce ještě před prázdninami - to mě tehdy opravdu nenapadlo.

Stalo se toto: s platností od 1. června 2012 mě předseda Akademie věd ČR jmenoval na dobu pěti let ředitelem Ústavu informatiky AV ČR. Jak náhle jsem před 22 lety svět informatiky opustil, tak náhle jsem se do něj vrátil.

Moje nová práce mi nedovoluje pokračovat v pořádání ANIMA Instruktáží - “časosběrná” instruktáž 14. června 2012 nazvaná “Manažerky, manažeři a jejich móresy” bude poslední. Jelikož ANIMA Forbína má v podtitulu “na okraj instruktáží a e-kurzů”, končí i ona. Někteří známí mě žádají, abych ji nezavíral, protože si teď budou moci v klidu vyhledat některé starší články, na něž jim nezbyl čas. Počkám s tím tedy, dokud mi počítadlo přístupů neukáže, že zájem úplně vyhasl. (Mimochodem, počítadlo ukázalo za dobu trvání přes 100 tisíc přístupů na blog).

Vám všem, kteří jste si ANIMA Forbínu četli, a zvláště těm, kteří občas napsali i nějaký ten komentář, moc děkuji.

Mějte se dobře!

počet odpovědí: 26 na “Mějte se dobře!”

  1. G. Andrejkova říká:

    Tento článok ma veľmi potešil. Predpokladala som, že to Michal urobí už skôr.
    Prajem veľa úspechov.

  2. Korobczuk říká:

    …tento článek mne velmi nepotěšil, neb se zdá být na dlouhou dobu posledním.
    Tento článek mne velmi potěšil, neb se zdá, že i v dnešní době může být svěřen významný úřad někomu, koho si velmi vážím.
    Přeji mnoho úspěchů.

  3. Vašek Hlaváč říká:

    Forbína je/byla osvěžením. Četl jsem ji občas. Při vstřebávání něčeho nového jsem se i rozesmál. Vítám, že stará forbína zůstane dostupná.

    Přeji Ti, Michale, ať Ti ředitelování jde alespoň tak dobře jako instruktáže a forbíny.

  4. rak říká:

    No, holt to tak je, ale je to dobře a zasloužíte si to. Děkuji Vám za to, co jste ze mně za poslední roky vyrobil.

  5. Jiří Brabec říká:

    Je mi samozřejmě líto, že Forbína končí, ale v podstatě je to dobrá zpráva. Gratuluji a přeji v nové významnéí funkci mnoho úspěchů. Jsem moc rád, že v čele tak významného ústavu budete právě Vy.
    Moc děkuji za všechna minulá setkání a mnohé náměty k přemýšlení.

  6. Votruba St. říká:

    Pane doktore, obdivuji co jste dělal a dokázal a jsem velice potešen, že jste byl osloven a že jste přijal nabídku významné funkce. Odborník, slušný člověk a schopný člověk na takovou pozici to potěší. Přeji vám, aby jste zůstal svým a dosáhl svých cílů a hlavně, aby vás práce naplňovala uspokojením! Hodně štěstí!

  7. Petr říká:

    Přeji Vám, Michale, ať se Vám na nové pozici dobře daří a děkuji za tenhle parádní web. Nechystáte se založit web AVina forbína?

  8. Blanka Babková říká:

    Vážený pane doktore, cokoliv bych napsala, jen bych opakovala to co zde je již řečeno. Nesmírně si Vás vážím a jsem si jista, že v nové náročné funkci uspějete. Hodně štěstí

  9. Boukalová říká:

    přeji Vám, aby Vás cesta, kterou nastupujete, dovedla k uspokojení Vašich představ a aby Vaši noví kolegové rádi naslouchali Vašim příběhům tak, jako my, Vaši čtenáři.

  10. Jiřina Dočkálková říká:

    Ahoj Michale, velmi si Tě vážím i toho co jsi mě naučil. V nové tak významné funkci Ti přeji uspokojení z práce a hodně úspěchů. Na starou Forbínu ráda zabrousím, Tvé články jsou nadčasové.

  11. Ivan Sedlák říká:

    Plně sdílím s předešlými příspěvky ocenění Vaší dlouholeté snahy přispět ke zlepšení myšlení manažerů. Děkuji za výjimečné náhledy na denní realitu i za šanci ještě využít otevřenou Forbínu. Vaše jmenování je světlou výjimkou v obsazování manažerských postů – přeji hodně věcného rozhodování a minimum politikaření.

  12. Karel Veverka říká:

    Vážený pane doktore,
    mam radost, že někdo slušný, navic inteligentní a schopný bude zastávat významnou funkci. Do nové životní etapy Vám přeji hodně sil a pevné zdraví.

  13. Bohumil říká:

    Ahoj Michale.
    Se zájmen jsem četl Tvé stránky, na kterých si kultivoval naše myšlení často zahlcené “businessem”. Jsem si jist, že mnohým lidem bude proto Forbína chybět. Na druhé straně na novém postu budeš mít zajisté mnoho příležitostí pro rozvoj nových programů vzdělávání “informatiků”, kteří budou přínosem pro tuto společnost v různých směrech konání. Přeji Ti proto hodně vitality k naplnění Tvé mise.
    S pozdravem
    B. Miniberger

  14. Vojta říká:

    Co k tomu říci, když všichni vyjadřují i moje názory? snad jen osobní poděkování za Váš vklad, který mi pomáhal v práci a v životě.
    A k Vaší další práci blahopřeji nejen Vám, ale i celé AV a nám všem.

    Hodně štěsí!
    Vojta

  15. Ronzová říká:

    Vážený pane doktore,
    moc Vám blahopřeji a upřímně se těším, že tento svět snad ještě není tak úplně zkažený, když umožní slušným a schopným lidem řídit významné státní instituce. Přeji Vám k tomu hodně zdraví, síly, pevných nervů a trochu toho “pokakanýho” štěstíčka.
    S úctou
    YR

  16. Honza říká:

    Vážený pane doktore,

    děkuji a připojuji se s přáním mnoha úspěchů. Vaše výborné články mi budou chybět…

    Mějte se dobře,

    JR

  17. Mirko Křivánek říká:

    Měj se dobře, Michale!
    Upřímně, Mirko

  18. Pavlič říká:

    Vážený pane doktore, děkuji za všechny Vaše myšlenky a podněty, jsou pro mě velmi poučné a rad se k nim vracím, přeji Vám ve Vaší staronové práci hodně úspěchů. MP

  19. DaN říká:

    Občas něco skvělé musí skončit, aby něco ještě lepší mohlo začít. Držím palce!

  20. Radek Gregor říká:

    Blahopřeji Ústavu informatiky,
    blahopřeji Michalovi,
    jsem vděčen a vítám, že nadčasová Forbína zůstane dostupná,
    hodně štěstí, zdravím, Radek G.

  21. beepee říká:

    Díky za Vaši pomoc a přeji vše dobré!
    KM

  22. Tomas Wolf říká:

    Hodne stesti a diky za zajimave clanky.

  23. Oldřich Kamenický říká:

    Vážený pane doktore,
    i když mi Vaše články budou chybět, připojuji se k těm kteří staví výše poměrně vzácný úkaz, kdy slušný, schopný, vzdělaný a moudrý člověk bude zastávat vysokou manažerskou pozici ve významné instituci. Do nové kapitoly Vašeho životního příběhu Vám přeji pevné zdraví, a hodně radosti.
    S úctou Olda

  24. Marie Černohorská říká:

    Tak jsem si dneska udělala chvíli, že si přečtu zase nějaké hodně dobré čtení (protože na forbíně žádné jiné není). Ale tenhle poslední příspěvek mi vyrazil trochu dech, protože tohle jsem opravdu nečekala.
    V první chvíli mi to bylo (sobecky) líto. Ale ona je to ve skutečnosti dobrá zpráva - ve forbíně je tolik dobrých věcí, ke kterým se dá vracet a ze kterých se dá čerpat. Mě to určitě na pět let vydrží :-) ). A pan doktor Chytil za těch pět let odvede spoustu užitečné práce na jiném “poli”. A přitom nepochybně načerpá spoustu inspirace, o kterou se s námi zase nějakou formou podělí.
    Pane doktore, přeji Vám hodně energie a zdaru a držím palce.

  25. Pavel Wiesner říká:

    Vážený pane doktore,

    gratuluji Vám k nové pozici a přeji mnoho sil a úspěchů.

    Popravdě jsem měl v úmyslu oslovit Vás s potávkou na školící cyklus pro lidi z firmy, ve které nyní působím, leč budu se tedy muset poohlédnout jinde (k mé velké lítosti).

    Ještě jednou tedy vše nej a mějte se dobře!

    Pavel Wiesner

  26. Pavel Pechánek říká:

    Nostalgicky si listuji v Anima Forbíně a musím přiznat, že jsem ani netušil, jak mi to všechno kolem Animy, instruktáže, konzultace, kluby, osobní setkání s panem doktorem Chytilem, bude chybět. Díky za ta léta setkávání (od roku 1995) a držím Vám palce, abyste byl v nové roli spokojený. Úspěch s Vaším životním a pracovním nastavením nemůže nepřijít :-) !
    Pavel Pechánek