První časosběrná čeká za dveřmi

V období duben - červen 2012 nabízíme pět speciálních “časosběrných” instruktáží. Tento čtvrtek začínáme první z nich. Zde si můžete udělat velmi rychlou představu o tom, co by Vám mohla dát.

Každou z “časosběrných” instruktáží si můžete představit jako pohled z vyvýšeného místa na několik ANIMA Instruktáží, které jsme v minulosti nabízeli. Tím vyvýšeným místem je současná komplikovaná situace.  Pohled na několik instruktáží zároveň má účastníkům pomoci si věci pospojovat, nechat je v hlavě do sebe “zacvaknout” a hlavně si uvědomit, jak je možné je použít právě teď.

Tento čtvrtek 19. dubna 2012 začneme u naší klasické a mnohokrát opakované instruktáže Projekty, kterým se odporuje. Na stránku vystřiženou z jednoho ze starých katalogů, na níž je anotace té instruktáže, se můžete podívat, když kliknete zde.

Těm z vás, kdo ji někdy v minulosti absolvovali, snad následující obrázek její poslední stránky připomene, že nakonec se všechny doporučované nástroje docela pěkně poskládají a mohou být použity i u projektů, které nenarážejí na mimořádně silný odpor.

18.jpg

Nahlédneme potom krátce do instruktáže Bermudský trojúhelník projektů, abychom si uvědomili, kterým z nebezpečných skalisek jsme se v předchozí instruktáži zvláště věnovali. Pak už bude vidět, kde do ní zapadají vybrané partie z pozdější instruktáže Vyjednávání. Tato instruktáž byla věnována škole tak zvaného zásadového vyjednávání (principled negotiation). Přesvědčil jsem se, že je třeba neustále upozorňovat na to, že se nejedná o uplatňování strategie výhra-výhra. Ta bohužel selhává tváří tvář tak zvaným “tvrďasům”, zatímco zásadové vyjednávání platí i na ně.

tvrdi_hraci.jpg

Nakonec ve svižném tempu projdeme celou instruktáž Komunikační judo, protože ta působí jako tmel téměř všeho, o čem budeme mluvit předtím. Ti, kdo ji neabsolvali, by měli vědět, že v ní nejde tolik o “chvaty” - těm se budeme věnovat až v závěru, ale o “tanečky”, které dokáží útočníka otočit o 180°. Těm, kteří ji už absolvovali, snad pomůže připomínka jedné z vrcholných figur:

empaticky_sok.jpg

Další informace o celém seriálu těchto mimořádných pěti časosběrných instruktáží se dozvíte, když kliknete zde. Objednat si zlatou permanentku na celý cyklus nebo jednotlivé instruktáže můžete také, když kliknete zde.

Zpět na úvodní stránku

Comments are closed.